logo skoleni-kurzy

REKVALIFIKAČNÍ KURZY, ŠKOLENÍ, SEMINÁŘE, ...


skoleni-kurzy.eu




Podrobné hledání kurzů, školení a rekvalifikací



skoleni-kurzy.eu

[skoleni-kurzy.eu] Zde najdete různé kurzy, školení, semináře a rekvalifikační kurzy z různých oborů.

Nenašli jste kurz, školení a/nebo seminář?

Pošlete nám nezávaznou poptávku po kurzu a my se ho pokusíme najít a pošleme Vám kontakt na vzdělávací firmu a/nebo Vaši poptávku kurzu zveřejníme v seznamu poptávek.

Registrace školící firmy

Jste školící firma, vzdělávací instituce a/nebo pořádáte školení, kurzy, rekvalifikační semináře? Zaregistrujte svoji firmu na serveru a zvyšte počet svých klientů.
 

Náhodný kurz/školení


Inventor základní - AbecedaPC
Školení je určené pro strojaře, kteří chtějí navrhovat strojní součásti a sestavy v programu Autodesk Inventor. Posluchači porozumí principům parametrického modelování součástí a sestav.

^

 

 

Viz také následující kurzy :
Další zlevněné kurzy

Bytové spoluvlastnictví – praktické zkušenosti
- Komentáře a dotazy na školení/kurz


---(zatím žádný dotaz)---



-x- Pro tento kurz již nelze poslat žádný dotaz -x-

Tento kurz již byl smazán




Zpět ke kurzu

Bytové spoluvlastnictví – praktické zkušenosti

Cílem semináře je seznámit vás s jednou z nejsložitějších, avšak zároveň nejdůležitějších úprav občanského zákoníku. V právní úpravě vlastnictví bytů došlo k rozsáhlé novelizaci, kdy cílem zákonodárce bylo především odstranit nejasnosti předchozí úpravy a současně reagovat na potřeby praxe. Seminář se zaměří na aktuální problémy praxe a současně na obsah novely občanského zákoníku k bytovému spoluvlastnictví. Seminář bude orientován na praktické řešení výkladových problémů.
* Změny ve způsobu založení a vzniku SVJ: Důraz bude kladen na novou úpravu založení a vzniku SVJ podle novely občanského zákoníku. Mimo jiné bude osvětlena problematika notářských zápisů při přijímání a změně stanov SVJ. Změny v obsahových náležitostech stanov SVJ – aneb bude zjednodušení znamenat v praxi úlevu?: Odstranění dříve podstatných náležitostí stanov SVJ může v praxi přinést spíše komplikace, neboť řada otázek zejména provádění správy společných částí a pravidle jejich užívání může zůstat bez jasného řešení, což může být v praxi zneužíváno. Změny ve způsobu rozhodování shromáždění vlastníků: Rozhodování podle velikosti podílu na společných částech a podle hlav (počtu vlastníků jednotek) a jejich kombinace. Hlasování mimo zasedání v písemné formě (per rollam) a hlasování pomocí technických prostředků. Tipy pro úpravu této problematiky ve stanovách SVJ. Příspěvky vlastníků jednotek na správu a změny v jejich nastavení: Pozornost bude věnována změnám v obsahu a nastavení příspěvků na správu, které přinesla novela občanského zákoníku. Pojednáno bude o praktických otázkách spojených s novým koncepčním přístupem zákonodárce k těmto platbám. Přechod dluhů při převodu jednotky: Vyloženo bude ustanovení § 1186 odst. 2 o. z., které v praxi působí výkladové problémy, a to i s přihlédnutím k provedené novelizaci. Nové informační povinnosti vlastníků jednotek vůči SVJ: Novelizace zpřesnila a rozšířila informační povinnosti vlastníků jednotek vůči SVJ, a to zejména pokud jde o údaje o uživatelích jednotek, záměru přenechat jednotku ke krátkodobému ubytovávání či pokud jde o zamýšlené stavební úpravy jednotek. Téma bude probráno s ohledem na praktická doporučení vzhledem k úpravě stanov SVJ. Možnost SVJ k převzetí dluhu předchozího vlastníka nemovitosti: Jaké budou praktické důsledky a čeho se vyvarovat v závislosti na pozici dotčené osoby. Možnost vlastníků jednotek zařadit bod jednání na program zasedání shromáždění vlastníků: Pojednáno bude o praktickém provedení, zejména pak ve vztahu ke stanovám SVJ. Nově zavedený institut náhradního shromáždění vlastníků: Pojednáno bude o praktickém provedení, zejména pak ve vztahu ke stanovám SVJ. Jaké budou důsledky podstatného rozšíření možnosti soudního přezkumu rozhodnutí orgánu SVJ: Novela přinesla podstatné rozšíření soudního přezkumu rozhodnutí orgánů SVJ, což je mimo jiné zcela protichůdné dosavadní soudní judikatuře. Zmíněny budou možné praktické dopady. Důsledky zrušení předkupního práva při převodu spoluvlastnického podílu na nemovité věci: Zmíněny budou dopady pro převody spoluvlastnických podílů na jednotkách – garážových stáních, kde předkupní právo bylo závažnou komplikací. Odpovědi na dotazy.


... Zpět ke kurzu  -> Bytové spoluvlastnictví – praktické zkušenosti



1. VOX a.s.

Firma VOX působí na trhu vzdělávacích firem od roku 1993 jako fyzická osoba „Ing. Zdenka Vostrovská, CSc. – VOX“. Od roku 1990 do roku 1993 se zabývala vedením účetnictví, likvidací firem, ekonomickým, finančním a daňovým poradenstvím. Vzdělávací aktivity přešly dnem 1. 1. 2005 na akciovou společnost 1.VOX a. s. [dále jen VOX].

1. VOX a.s.

Nové kurzy a školení od této školící firmy (RSS)
 
 
RSS
RSS - odběr novinek - nové kurzy, rekvalifikace a školení
Nové kurzy/školení | Nové termíny kurzů/školení | Last-Minute | Odběr novinek na Váš mail
skoleni-kurzy.eu

SKOLENI-KURZY.EU



REGIONY



MENU



KONTAKT


skoleni-kurzy.eu
2007 - 2024 © OBEC.net, sro
Potoční 8, 617 00 Brno, CZ
Email: info[at]skoleni-kurzy.eu
Telefon:(+420) 775 193 488
Fax:
Kontakt

+



+




V případě dotazu ke kurzu využijte prosím kontaktní formulář u daného konkrétního kurzu





Akreditovaný kurz: Pracovník grafického studia (Corel+Adobe) – rekvalifikační kurz v dubnu 2024 - Brno
^