ODKAZ: https://www.skoleni-kurzy.eu/kurz-102422



Kurz: Úprava rodinných vztahů a právního postavení dětí a rodičů v právním řádu Ukrajiny v kontextu českého práva


Aliaves Co., a.s.


Akreditace: MPSV - A2022 - 0619-SP - PC, Úprava rodinných vztahů a právního postavení dětí a rodičů v právním řádu Ukrajiny v kontextu českého práva MV - AK - PV-300 - 2016, Vztahy mezi rodiči a dětmi v českém rodinném právu Cíl semináře Exkurz do úpravy rodinného a občanského práva Ukrajiny se zaměřením na vztahy mezi dětmi, rodiči a dalšími členy rodiny a na instituty náhradní výchovy. Základní porovnání ukrajinské úpravy s platným českým právem. Vymezení dopadu ukrajinském práva na postaven ...


Cena kurzu:
     ...   2.990 Kč / Kurz  

     ... včetně DPH: 3.618 Kč / Kurz

Objednat - pro přihlášení na kurz/školení klikněte na zvolený termín školení a místo konání



Přihláška na školení:

   NEZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA - Termín školení zatím není k dispozici | Podobné kurzy a školení | Žádost o kontakt - Zavolejte mi, prosím


  • Podobný kurz     Praha 7  
    (??)   Rodinný poradce životního stylu - Institut zdravého životního stylu s.r.o.

    - ... cena: 18.900 Kč/kurz bez DPH a/nebo cena je osvobozena od DPH

  • Podobný kurz     Praha 7  
    (??)   Rodinný poradce životního stylu - Institut zdravého životního stylu s.r.o.

    - ... cena: 18.900 Kč/kurz bez DPH a/nebo cena je osvobozena od DPH

  • Podobný kurz     online - eLearning, Webináře  
    (??)   Vybrané otázky podílového spoluvlastnictví v rozhodovací praxi Nejvyššího soudu České republiky se zaměřením na likvidaci spoluvlastnického vztahu a správu společné věci - Aliaves Co., a.s.

    - ... cena: 2.990 Kč/Kurz (3.618 Kč/Kurz včetně DPH)

  • Podobný kurz     Praha  
    (??)   Vybrané otázky podílového spoluvlastnictví v rozhodovací praxi Nejvyššího soudu České republiky se zaměřením na likvidaci spoluvlastnického vztahu a správu společné věci - Aliaves Co., a.s.

    - ... cena: 4.990 Kč/Kurz (6.038 Kč/Kurz včetně DPH)

  • Podobný kurz     Praha 2  
    (??)   Personalistika od A do Z - jak postavit personální oddělení, aby dobře fungovalo - STUDIO W

    - ... cena: 5.700 CZK /Kurz (6.897 CZK /Kurz včetně DPH)

  • Podobný kurz     Praha  
    (??)   Strach a stres – proč vznikají a jak se jim umět postavit - 1. VOX a.s.

    - ... cena: 4.690 CZK /Kurz (5.675 CZK /Kurz včetně DPH)

  • Podobný kurz     Praha  
    (??)   Strach a stres – proč vznikají a jak se jim umět postavit - 1. VOX a.s.

    - ... cena: 4.690 CZK /Kurz (5.675 CZK /Kurz včetně DPH)





  • -- ... pro objednání kurzu klikněte na zvolený termín školení a/nebo je možno poslat:



    Popis kurzu
    Úprava rodinných vztahů a právního postavení dětí a rodičů v právním řádu Ukrajiny v kontextu českého práva


    Lektoři kurzu


    Mgr. Daniel Hovorka Odborník na legislativní záležitosti na Ministerstvu práce a sociálních věcí. Právník se specializací na oblast sociálně-právní ochrany dětí a rodinného práva. Někdejší člen expertní delegace pro jednání mezi ČR a Ukrajinou ve věci dvoustranné smlouvy o právní pomoci v občanských věcech.


    [Kurz] Program kurzu (obsah přednášky/semináře/rekvalifikace/studia) ...




    Cíl semináře Exkurz do úpravy rodinného a občanského práva Ukrajiny se zaměřením na vztahy mezi dětmi, rodiči a dalšími členy rodiny a na instituty náhradní výchovy. Základní porovnání ukrajinské úpravy s platným českým právem. Vymezení dopadu ukrajinském práva na postavení ukrajinských občanů, kteří pobývají na území České republiky. Vysvětlení pravidel pro určení pravomoci českých soudů a rozhodného práva při rozhodování o rodinněprávních otázkách ve vztahu k dětem, rodičům a dalším osobám se státním občanstvím Ukrajiny. Obsah semináře
    * Historický vývoj úpravy rodinného práva na Ukrajině, jeho rekodifikace a odpoutání od sovětské legislativy.
    * Zákoník o rodině Ukrajiny z roku 2002 a předmět jeho úpravy.
    * Vzájemný vztah mezi Zákoníkem o rodině Ukrajiny a Občanským zákoníkem Ukrajiny.
    * Základní principy rodinného práva Ukrajiny, vymezení pojmu rodina a dítě (nezletilé x neplnoleté), právo na ochranu rodinných vztahů.
    * Státní ochrana rodiny, pravomoc soudů a orgánů místní státní správy (orgánů poručenství a opatrovnictví).
    * Určování, popírání otcovství a mateřství, zápis údajů o rodičích do matriky.
    * Osobní nemajetková práva a povinnosti rodičů a děti: právo rodičů a dětí na rodičovskou výchovu, právo na kontakt, způsob výkonu rodičovských práv a plnění rodičovských povinností, práva a povinnosti neplnoletých rodičů, určování místa bydliště dítěte, řešení sporů mezi rodiči, určení účasti na výchově dítěte ze strany rodiče, který s dítětem nežije.
    * Důvody zbavení rodičovských práv, právní důsledky zbavení rodičovských práv, řešení situace dítěte, jehož rodiče byli zbaveni rodičovských práv, odebrání dítěte rodičům bez zbavení rodičovských práv.
    * Majetková práva dětí a rodičů, spoluvlastnictví dětí a rodičů, správa majetku dítěte.
    * Vyživovací povinnost rodičů vůči neplnoletým a plnoletým dětem, zánik vyživovací povinnosti, postih za neplacení výživného.
    * Vyživovací povinnost plnoletých dětí vůči rodičům.
    * Práva a povinnosti ostatních členů rodiny a příbuzných: osobní nemajetková práva a povinnosti prarodičů, plnoletých sourozenců a nevlastních rodičů vůči neplnoletým dětem, vzájemná vyživovací povinnosti mezi dětmi a dalšími příbuznými a členy rodiny.
    * Osvojení, požadavky na osvojitele, osoby, které mají přednostní právo na osvojení dítěte, souhlas rodičů a dítěte s osvojení, podmínky osvojení dítěte bez souhlasu rodičů, rozhodnutí soudu o osvojení, právní důsledky osvojení, utajení osvojení, zrušení osvojení.
    * Poručenství a opatrovnictví nad dětmi, jmenování poručníka a opatrovníka orgánem poručenství a opatrovnictví nebo soudem, práva dětí, jimž byl ustanoven poručníka nebo opatrovníka, povinnosti a práva poručníka/opatrovníka, ukončení poručenství a opatrovnictví.
    * Krátkodobá a dlouhodobá pěstounská péče, pěstounská rodina, povinnosti a práva pěstounů, smlouva o výkonu pěstounské péče, finanční zabezpečení výkonu pěstounské péče.
    * Dětský domov rodinného typu, postavení vychovatelů a svěřenců dětského domova rodinného typu.
    * Nabývání svéprávnosti neplnoletými dětmi podle Občanského zákoníku Ukrajiny a souvisejících zákonů (částečná svéprávnosti dětí starších 10 a 14 let, možnosti emancipace).
    * Určování pravomoci justičních orgánů, rozhodné právo, uznávání a výkon soudních rozhodnutí ve vztazích mezi Českou republikou a Ukrajinou podle Smlouvy o právní pomoci v občanských věcech (zejména ve věcech statusových, určování rodičovství, vztahů mezi rodiči a dětmi, poručenství a opatrovnictví, vyživovacích povinností a osvojení).


    [Školení] Další popis kurzu (úroveň, minimální znalosti, informace o cenách kurzu) ...


    * Akreditace:
    MPSV - A2022/0619-SP/PC, Úprava rodinných vztahů a právního postavení dětí a rodičů v právním řádu Ukrajiny v kontextu českého práva
    MV - AK/PV-300/2016, Vztahy mezi rodiči a dětmi v českém rodinném právu
    * V případě, že se jedná o vzdělávací akci akreditovanou u Ministerstva vnitra ČR dle zákona 312/2002 Sb. nebo rekvalifikační kurz akreditovaný MŠMT a jsou splněny podmínky pro osvobození od DPH, bude jako konečná cena fakturována cena bez DPH. Splnění podmínek pro osvobození určuje pořadatel.



    ODKAZ: https://www.skoleni-kurzy.eu/kurz-102422



    Poslední aktualizace: 2024-03-28 01:26:44

    Aliaves Co., a.s.
    skoleni-kurzy.eu