ODKAZ: https://www.skoleni-kurzy.eu/kurz-50689



Kurz: OBECNÍ ZPRAVODAJ -


Ludmila Novotná, vzdělávací agentura PROFESIM


Co je obecní zpravodaj (OZ) - odlišnosti od jiných médií. Zákony týkající se obecního zpravodaje. Listina základních práv a svobod, zákon o obcích. Tiskový zákon a novela tiskového zákona. Zákon o ochraně osobních údajů, autorský zákon, zákon o regulaci reklamy. Hlavní problémy účastníků s OZ v jejich obcích. Nejčastější problémy OZ z pohledu jejich vydavatelů. Nejčastější problémy OZ z pohledu jejich občanů, žurnalistiky a práva. Jak tvořit obecní zpravodaj – forma. Vlastní zpracování versus externí dodavatel. Financování zpravodaje. Internetová verze zpravodaje. Jak tvořit obecní zpravodaj – organizační struktura. Otázka nezávislosti a objektivity. Šéfredaktor, redakce, redakční rada, dopisovatelé. Jak tvořit obecní zpravodaj – obsah. Co vše je obsahem obecního zpravodaje. Zpravodajství versus publicistika. Autorství. Pravidla a etika. Jak psát články pro obecní zpravodaj. Titulky, perex, text - jak psát zprávu, zásady pro psaní zprávy a etické zásady novinářské práce, jak psát další žánry, ilustrace ke článku, jak fotit pro noviny. Diskuse. ...


Cena kurzu:
     ...   1.700 Kč / Kurz   (není DPH)
     ... Kurz je osvobozený od DPH

Objednat - pro přihlášení na kurz/školení klikněte na zvolený termín školení a místo konání
  • Seminář je akreditován
  • Účastník kurzu obdrží certifikát



Přihláška na školení:

   NEZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA - Termín školení zatím není k dispozici | Podobné kurzy a školení | Žádost o kontakt - Zavolejte mi, prosím



  • Podobný kurz     Olomouc - Olomoucký  
    (??)   Příprava obecního zpravodaje - Ludmila Novotná, vzdělávací agentura PROFESIM

    - ... cena: 2.200 Kč/Kurz


  • Podobný kurz     Brno - Jihomoravský  
    (??)   Příprava obecního zpravodaje – ZMĚNA TERMÍNU NA 04.06.2024 OLOMOUC - Ludmila Novotná, vzdělávací agentura PROFESIM

    - ... cena: 2.200 Kč/Kurz





  • -- ... pro objednání kurzu klikněte na zvolený termín školení a/nebo je možno poslat:



    Popis kurzu
    OBECNÍ ZPRAVODAJ - - s certifikátem


    Lektoři kurzu

    PhDr. Michaela Černá - Absolvovala obor mediální studia, je lektorkou seminářů o novinářské práci a tvorbě obecních zpravodajů, šéfredaktorka novin a ředitelka spolku Místní média, má širokou publikační činnost v rámci regionálních novin.


    [Kurz] Obsah kurzu/školení...

    • Co je obecní zpravodaj (OZ) - odlišnosti od jiných médií.
    • Zákony týkající se obecního zpravodaje. Listina základních práv a svobod, zákon o obcích. Tiskový zákon a novela tiskového zákona. Zákon o ochraně osobních údajů, autorský zákon, zákon o regulaci reklamy. Hlavní problémy účastníků s OZ v jejich obcích. Nejčastější problémy OZ z pohledu jejich vydavatelů. Nejčastější problémy OZ z pohledu jejich občanů, žurnalistiky a práva.
    • Jak tvořit obecní zpravodaj – forma. Vlastní zpracování versus externí dodavatel. Financování zpravodaje. Internetová verze zpravodaje.
    • Jak tvořit obecní zpravodaj – organizační struktura. Otázka nezávislosti a objektivity. Šéfredaktor, redakce, redakční rada, dopisovatelé.
    • Jak tvořit obecní zpravodaj – obsah. Co vše je obsahem obecního zpravodaje. Zpravodajství versus publicistika. Autorství. Pravidla a etika.
    • Jak psát články pro obecní zpravodaj. Titulky, perex, text - jak psát zprávu, zásady pro psaní zprávy a etické zásady novinářské práce, jak psát další žánry, ilustrace ke článku, jak fotit pro noviny.


    • Diskuse.


    [Školení] Další popis kurzu (úroveň, minimální znalosti, informace o cenách kurzu) ...

    akreditovaný seminář MV ČR, číslo: AK/PV-3/2015, AK/VE-3/2015
    Osvědčení: osvědčení bude předáno po ukončení semináře



    ODKAZ: https://www.skoleni-kurzy.eu/kurz-50689


    Podobné kurzy #OBECNÍ ZPRAVODAJ - >>






    Poslední aktualizace: 2024-03-28 17:28:11

    Ludmila Novotná, vzdělávací agentura PROFESIM
    skoleni-kurzy.eu