ODKAZ: https://www.skoleni-kurzy.eu/kurz-57295



Kurz: Výcvik koučování I. - Akreditovaný vzdělávací program [ACP]


Systemický institut, s.r.o.


Máte před sebou pozvánku do výcviku, který připravuje kouče na první akreditační stupeň [AC – Akreditovaný kouč]. ...


Cena kurzu:
     ...   75.000 Kč / kurz  

     ... včetně DPH: 82.280 Kč / kurz

Objednat - pro přihlášení na kurz/školení klikněte na zvolený termín školení a místo konání
  • Kurz je akreditován
  • Účastník kurzu obdrží certifikát



Přihláška na školení:

   NEZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA - Termín školení zatím není k dispozici | Podobné kurzy a školení | Žádost o kontakt - Zavolejte mi, prosím



  • Podobný kurz     Praha 8  
    (??)   Intenzivní výcvik Systemického koučování - Centrum systemiky a NLP s.r.o.


  • Podobný kurz     Praha 8  
    (??)   Intenzivní výcvik koučování - Centrum systemiky a NLP s.r.o.

    - ... cena: 32.000 Kč/Kurz (38.720 Kč/Kurz včetně DPH)





  • -- ... pro objednání kurzu klikněte na zvolený termín školení a/nebo je možno poslat:



    Popis kurzu
    Výcvik koučování I. - Akreditovaný vzdělávací program [ACP] - s certifikátem


    Kurz je určen pro ...

    Výcvik je vhodný pro kohokoli, kdo chce profesionálně a lidsky růst, umět lépe budovat vztahy, účinně ovlivňovat druhé lidi a pomáhat jim v rozvoji. Většina účastníků jsou manažeři, kteří tak významně rozšiřují svoji manažerskou kvalifikaci a dosahují s lidmi výrazně lepších výsledků. Výcvik je rovněž plnohodnotnou kvalifikací i pro zájemce o profesionální koučování.


    Lektoři kurzu

    Ing. Klára Lauritzenová [Akreditovaný kouč supervizor – nejvyšší stupeň, Česká asociace koučů]
    Dr. Magda Vašáková Loumová [Akreditovaný kouč profesionál – druhý stupeň, Česká asociace koučů]
    Mgr. Vladimír J. Dvořák [Akreditovaný kouč – I. stupeň, Česká asociace koučů]


    [Kurz] Program kurzu (obsah přednášky/semináře/rekvalifikace/studia) ...

    Základní oblasti programu: Základní oblasti programu:
    Výuka specifických koučovských kompetencí – filozofie a základní teorie systemického koučování, metodika a nástroje
    Rozvoj osobnosti a další relevantní dovednosti potřebné pro koučování
    Profesionální etika a kritické myšlení
    Zážitková zkušenost s koučováním na sobě
    Supervize
    Závěrečné zkoušky [součást supervize]

    Obsah programu
    1. soustředění
    Koučování a podobné profese; konstruktivismus a objektivismus; koncept kontroly a pomoci; principy koučování; práce s ne-problémem; metodika koučovacího rozhovoru [vyjednávání a získání žádosti].
    2. soustředění
    Konstruktivismus a systemické teorie [systémové teorie, kybernetika, teorie autopoiézy ad.] kontrola a pomoc v koučování [kontrolní kontexty]; teorie osobnosti v metafoře; kompetence kouče; druhy podnětů; metodika koučovacího rozhovoru [vyjednávání, stanovení objednávky partnera, domluva zakázky a realizace].
    3. soustředění
    Osobnost a myšlení kouče; sebereflexe kouče; druhy pomoci [vzdělávání, poradenství, podporování a doprovázení]; druhy kontroly [péče, dozírání, motivování a vyjednávání]; druhy otázek; potřeby v koučování a objednávka zadavatele [firemní zadání]; supervize nahrávek rozhovorů.
    4. soustředění
    Etika obecně a systemická etika; škály a pozitivní přerámování; nácvik koučovacích rozhovorů; práce s objednávkou zadavatele; supervize nahrávek rozhovorů.
    5. soustředění
    Etický kodex kouče; vytvoření zakázky se zadavatelem; jak získat klienty; supervize nahrávek rozhovorů; příprava na závěrečné zkoušky.
    6. soustředění
    Teoretická zkouška; praktická zkouška – supervize nahrávek rozhovorů.


    [Kurz] Výcvik koučování I. - Akreditovaný vzdělávací program [ACP]...

    „Svět je nádherná kniha, ale nemá cenu pro toho, kdo v ní neumí číst.“

    (Carlo Goldoni)

    Charakteristika programu

    Máte před sebou pozvánku do výcviku, který připravuje kouče na první akreditační stupeň (AC – Akreditovaný kouč). Požadavky na získání akreditací naleznete na .cako.cz.

    Náš výcvik se vyznačuje tím, že přináší ve vyrovnané míře sebezážitek z rozvoje vlastní osobnosti a zároveň koncepční a ucelený systém práce s jednotlivcem, zejména (ale nejen) ve firemním prostředí.

    Je příležitostí pro všechny, kteří chtějí růst lidsky i profesionálně a umět lépe pracovat sami se sebou i s ostatními. Nabízí tedy nejen potřebnou teorii a techniky, ale také významné nástroje pro sebepoznání. Účastníci tak získají vše, co potřebují pro výkon koučování, tj. jak emoční zážitky z vlastního osobnostního rozvoje, tak vysoce účinný soubor znalostí a metod koučování.

    Konkrétně program zahrnuje rozvoj osobnosti kouče, základy systemických teorií, získání specifických znalostí a dovedností potřebných pro realizaci koučování, soulad s etickým kodexem a supervize koučování.

    Účastníci oceňují komplexitu výcviku, který mimo jiné nabízí prostor pochopení filozofických a teoretických základů úspěšné práce s lidmi.

    Program je veden výhradně akreditovanými kouči s dlouholetými zkušenostmi v oboru firemního koučování a psychoterapie. Účastníci mimo jiné oceňují, že každý ze supervizorů je jinou osobností, ale všichni vycházejí ze stejného zdroje, zažívají tedy „pestrost v jednotě“.

    Rozsah výcviku

    Jde o 96 hodin pod vedením supervizorů, 12 hodin ve svépomocných skupinách a 8 hodin koučování s profesionálním koučem. Výcvikový program je rozložen do šesti dvoudenních setkání vedených akreditovanými kouči a minimálně dvou šestihodinových setkání ve skupině s ostatními účastníky (případně tří setkání po min. 4 hodinách). Individuální koučování si každý domlouvá sám přímo s vybraným koučem v případě, že je účastník neabsolvoval v minulosti.

    Rozvrh soustředění se supervizory je následující:

  • den: 10 – 20,30 hodin
  • den: 8 – 16 hodin
  • Svépomocné skupiny se setkávají povinně mezi soustředěními.

    Na každé soustředění se od účastníků očekává příprava. Ta zpravidla zahrnuje látku k nastudování, sebereflexi a praktická cvičení. Poslední soustředění zahrnuje závěrečnou zkoušku.

    Podmínky k získání certifikátu Systemického institutu:

    • 90% účast (na soustředěních i ve svépomocných skupinách)
    • průběžné plnění domácích úkolů
    • minimálně 8 hodin zkušenosti z koučování s profesionálním koučem
    • závěrečná práce z teorie a sebereflexe v rozsahu 2 000 slov (cca 4 strany textu)
    • kasuistika v rozsahu min. 2 000 slov (cca 4 strany textu)
    • závěrečná zkouška (teoretická i praktická – supervize videonahrávky)
    • závazek dodržovat etický kodex České asociace koučů

    Certifikát obsahuje stručný popis výcviku a podmínek, které absolvent splnil pro získání certifikátu. Pro účastníky, kteří nenaplní tyto podmínky, vystaví Systemický institut na jejich vyžádání písemné potvrzení o účasti ve výcviku s relevantními údaji.



    [Školení] Další popis kurzu (úroveň, minimální znalosti, informace o cenách kurzu) ...

    Rozsah výcviku
    Jde o 96 hodin pod vedením supervizorů, 12 hodin ve svépomocných skupinách a 8 hodin koučování s profesionálním koučem. Výcvikový program je rozložen do šesti dvoudenních setkání vedených akreditovanými kouči a minimálně dvou šestihodinových setkání ve skupině s ostatními účastníky [případně tří setkání po min. 4 hodinách]. Individuální koučování si každý domlouvá sám přímo s vybraným koučem v případě, že je účastník neabsolvoval v minulosti.
    I.soustředění 11. – 12. října 2018 [čt, pá] II. soustředění 15. – 16. listopadu 2018 [čt, pá] III. soustředění 7. – 8. ledna 2019 [po, út] IV. soustředění 4. – 5. února 2019 [po, út] V. soustředění 21. – 22. března 2019 [čt, pá] VI. soustředění 13. – 14. května 2019 [po, út]
    Cena
    Cena za výcvik je 75 000 Kč [+ DPH]. V ceně jsou započítány veškeré studijní materiály pro účastníky, pronájem učebny a techniky, kávové přestávky a posouzení závěrečných prací a kazuistik. Dopravu, ubytování a ostatní stravu a nápoje si hradí účastníci zvlášť a činí přibližně 1 600 Kč na jedno soustředění. Cena je splatná na místě v hotovosti [karty nejsou akceptovány]. Případné hodiny s externím koučem či případné náhrady za neúčast si hradí účastníci také zvlášť.

    Před přihlášením se do výcviku je třeba, aby supervizor provedl s kandidátem na účast motivační rozhovor. Pokud proběhne ve prospěch účasti, závazné přihlášení nastává vyplněním a odesláním přihlášky a zaplacením první faktury.



    ODKAZ: https://www.skoleni-kurzy.eu/kurz-57295



    Poslední aktualizace: 2018-10-10 22:22:28

    Systemický institut, s.r.o.
    skoleni-kurzy.eu