ODKAZ: https://www.skoleni-kurzy.eu/kurz-30042



Kurz: SYSTÉMOVÉ MYŠLENÍ PRO MANAŽERY II.


Tento kurz již byl smazán


Tento kurz pořádala firma: © Systemický institut, s.r.o. - Praha 10
 



Další podobné školení nebo kurzy:
  • Podobný kurz     Praha 1  
    (??)   Finance pro nefinanční manažery - Myslete jako CFO - Top Vision

    - ... cena: 11.990 CZK /Kurz (14.508 CZK /Kurz včetně DPH)

  • Podobný kurz     Praha 1  
    (??)   7 nejužitečnějších principů v praxi manažera - Na co musí myslet úspěšný manažer? - Top Vision

    - ... cena: 7.990 CZK /Kurz (9.668 CZK /Kurz včetně DPH)

  • Podobný kurz     Praha  
    (??)   Myšlenková mapa - barevné plánování VIDEOKURZ # Všechny, co si chtějí uklidit hlavu a plánovat projekty - EDUX, s.r.o.

    - ... cena: 599 Kč/kurz

  • Podobný kurz     Praha  
    (??)   Myšlenková mapa - barevné plánování VIDEOKURZ # Všechny, co si chtějí uklidit hlavu a plánovat projekty - EDUX, s.r.o.

    - ... cena: 599 Kč/kurz

  • Podobný kurz     Praha  
    (??)   Mindset – jak rozvíjet otevřené myšlení - NICOM, a.s.

    - ... cena: 5.990 CZK /Kurz (7.248 CZK /Kurz včetně DPH)

  • Podobný kurz     Praha  
    (??)   Myšlenková mapa - barevné plánování VIDEOKURZ # Všechny, co si chtějí uklidit hlavu a plánovat projekty - EDUX, s.r.o.

    - ... cena: 599 Kč/kurz

  • Podobný kurz     Praha  
    (??)   Kritické myšlení - Controller Institut

    - ... cena: 9.900 Kč/Kurz (11.979 Kč/Kurz včetně DPH)









  • Popis kurzu
    SYSTÉMOVÉ MYŠLENÍ PRO MANAŽERY II.


    Lektoři kurzu

    Ing. Klára Hejduková Profese: Konzultant v oblasti systémového myšlení, organizačního rozvoje a změnových projektů; lektor měkkých dovedností (zejména vedení lidí, koučování, komunikace, týmové myšlení a spolupráce, time management, strategické a podnikatelské myšlení); systemický kouč (Akreditovaný kouč supervizor - nejvyšší stupeň), supervizor koučů a výcviků koučů. Vystupuje na našich i zahraničních konferencích a píše články do odborných časopisů. Kvalifikace Zahraniční obchod (inženýrské studium, Fakulta mezinárodních vztahů, Vysoká škola ekonomická, Praha), Marketing management (specializační studium, Ecole Supérieure de Commerce de Paris, Paříž, Francie). Systemické koučování (certifikát, Institut systemického koučování, Praha), Systemická terapie (certifikát, Institut pro systemickou zkušenost, Praha), Gestalt terapie (certifikát 2006, Institut pro gestalt terapii, Praha), Certificate of Coaching (2006, Centre for Coaching, Londýn, UK), Primary certificate in Cognitive Behavioural Therapy (2007, Centre for Stress Management, Londýn, UK), Management Summer School (2008, 2009, KCC Foundation, UK). Praxe ve společnostech (od roku 1993) 2008 – nyní: Systemický institut, s.r.o. – zakladatelka společnosti a jednatelka, vedoucí konzultant a kouč 1996 – 2009: Extima, s.r.o. - zakladatelka společnosti, vedoucí konzultant a kouč 1994 – 1996: Lubbock Fine March – konzultant v oblasti marketingových výzkumů a trenér měkkých dovedností 1993 – 1994: Regie Radio Music – marketingový manažer 1993: Evropa 2 – členka marketingového týmu

    Další funkce a členství Členka prezidia České asociace koučů; její prezidentka v letech 2008 a 2009 a členka její Stavovské rady (odborný orgán) v letech 2010 – 2011; členka AI European Network; členka Systemic Gathering; členka České systemické společnosti; členka International Coach Federation. Jak se stalo, že jste tím, kým jsem.. (profesně) Výzva. Náročnost. Velké cíle. Komplexita. To vše mě přitahuje a to vše mi přináší účast na změnových projektech v organizacích, koučování a vzdělávání lidí v nových oblastech.

    Dalším mým motorem je neustálá snaha růst a až posedlost po poznání – o čem je svět a jak funguje? A potřeba pomáhat lidem – v tom cítím opravdový smysl. Co mám na sobě ráda Vnímání věcí v širokém kontextu, schopnost se učit a měnit, soulad obsahu a formy, přitažlivost vyššími cíli (podpora duševního a duchovního růstu, lásky k lidem, lásky k vlasti). Co u sebe chci změnit Chtěla bych být tolerantnější a citlivější i v případech, kdy někdo jedná proti mým zájmům. Asi vždycky budu mít pocit, že bych mohla být více milující bytostí. Jaký typ klientely přitahuji Velmi inteligentní, zpravidla úspěšní lidé, s podnikatelským duchem. Poctiví, ambiciózní. Někdy trochu arogantní.. Moje vize Přinášet do České republiky nové přístupy k řízení organizací, lidí a změn. Rozšířit svoji mezinárodní působnost. Nabízet komplexní služby i ve smyslu psychického a fyzického zdraví jednotlivců a celkového zdraví organizací. Moje hodnoty Láska. Svoboda. Lidský růst. Moje oblíbené teze Co je nějaké, může být jinaké. Many are called, few are chosen. On sait jamais.


    [Kurz] Obsah kurzu/školení...

    Cíle programu:

    Tento kurz volně navazuje na kurz Systémové myšlení pro manažery (I.) rozšířením o tyto aspekty:


    hlubší pochopení fungování sociálních systémů


    aplikace systémového myšlení při řízení organizačních změn


    vlastní sebereflexe systémového myšlení a své osobnosti


    Tento program je určen výhradně pro absolventy prvního stupně nebo pro absolventy systemických výcviků.


    Co se naučíme?


    další zákonitosti fungování skupin, rodin, organizací a společností


    vést změnové projekty v organizacích


    pracovat efektivně se skupinami


    lépe poznat sami sebe…


    Co se nám asi také bude líbit?


    Skupina složená z chytrých, zkušených a přemýšlivých lidí, od kterých se můžeme obohatit


    Nespočet příkladů z realizace změnových projektů v různých firmách


    Ilustrativní příklady z rodinné terapie


    Rozvíjení naší systémové intuice a komplexního myšlení


    Bálintovské skupiny k řešení konkrétních případů z vaší praxe



    Rozsah programu:

    3 x 1 den (vždy 9 – 17 hodin)


    Obsah programu:


    Jungiánské archetypy ve vedení firmy. Moc jako zodpovědnost a moc bezmocných. Psychologie moci a ovládací dramata. Co jsou prvky sociálního systému? Myšlení a žití v jazyce. Jak skutečná je skutečnost? Firma jako síť dodavatelsko-odběratelských vztahů. Role a jejich vyjasnění.


    Systémové archetypy. Sociokybernetika. Základy kybernetiky III. řádu. Moc a magie při zacházení se sociálními systémy. Jak způsobit systémovou změnu ve firmě. Mužský a ženský princip v organizaci. Dynamika a energie skupiny. Techniky práce se skupinami podle účelu.


    Systémové myšlení v terapii. Problémový systém. Rodinná terapie. Komunikační vzorce v rodinách. Rodina a identita jedince. Význam krize a nezbytnost změny. Polarity vlastností.




    Konkrétnější ukázky z obsahu programu



    Co jsou prvky sociálních systémů?


    Prvky sociálních systémů nejsou lidé! Vůbec slovo „prvky“ je zavádějící; automaticky to používáme, protože toužíme po struktuře, a to ještě mechanisticky. Struktura je jinde, ve vyšší doméně (vzorce, vazby, ustálenosti, …). Prvky jsou nositelé významu - stálé vzorce (např. „budu-li dávat nepříjemnou zpětnou vazbu managementu, vyhodí mě.“). Fixní vzorce jsou nejvýznamnějším zdrojem síly i slabosti systému. Souvisejí s nimi například chronické problémy. Pokud se změní fixní vzorce, nastává systémová změna, tj. vznikne jiný systém.


    Prvky mají tendenci vytvářet další prvky, tj. „zaprvkovávat“ se. Např. potřeba pečovat o děti je prvkem systému a prvkem systému dále m






    ODKAZ: https://www.skoleni-kurzy.eu/kurz-30042



    Poslední aktualizace: 2017-05-09 08:10:59

    Systemický institut, s.r.o.
    skoleni-kurzy.eu