ODKAZ: https://www.skoleni-kurzy.eu/kurz-59505



Kurz: Kurz poezie Petra Borkovce


Tento kurz již byl smazán


Tento kurz pořádala firma: © Akademie Literárních novin - Praha 10
 



Další podobné školení nebo kurzy:





Popis kurzu
Kurz poezie Petra Borkovce


Lektoři kurzu



[Kurz] Obsah kurzu/školení...

Seminář poezie tvoří vycházka (podél Berounky z Černošic do Lipenců), při níž popíšeme několik ptačích hlasů a jeden meandr, obrátíme pár kamenů, otočíme se kolem své osy, sebereme vzorek vody ze slepého ramene plného odpadků a citlivě ostříháme polní keř. Pak si společně rozebereme jeden remíz a uděláme zápisky. Na zastávkách přečteme několik textů, které mají s krajinou kolem něco málo společného (Elizabeth Bishopová, Ezra Pound, William Carlos Williams, Emil Juliš, Jiřina Hauková, současní mladší čeští básníci aj.)
Po návratu z vycházky budeme v místním klubu (který máme jen pro sebe) zpracovávat materiál, pojmenovávat ho, překládat do jazyka, rozvíjet. Plnit různé drobné pracovní úkoly. A při nich - ne dřív – nejspíš zavedeme řeč pojmy z poetického slovníku: třeba na rýmy (mají ještě nějaký smysl?), metafory (jaké jsou? a k čemu? a jde to bez nich), na verš sám (divná věc!) atd. atd. A také mluvit o textech, které jsme četli venku (přečteme je ještě jednou a zkusíme přijít na to, jak je to uděláno). Součástí kursu je také rozhovor o textech, které účastníci vezmou s sebou . Vezměte!
Kurs je ovšem určen těm, kteří píšou básně, i těm, kteří nepíšou básně. Myslím, že je ohledně poezie jaksi základní, ale i ten, kdo napsal už pět sbírek, si může trochu užít.




ODKAZ: https://www.skoleni-kurzy.eu/kurz-59505


Podobné kurzy #Kurz poezie Petra Borkovce >>


[59505] Žádné kurzy nenalezeny


^




Poslední aktualizace: 2018-08-27 10:14:44

Akademie Literárních novin
skoleni-kurzy.eu