ODKAZ: https://www.skoleni-kurzy.eu/kurz-69090



Kurz: Jak úspěšně připravit, zadat a realizovat výstavbový projekt


SEKURKON s.r.o.


Jak úspěšně připravit, zadat a realizovat výstavbový projekt Seminář je zařazen v akreditovaných vzdělávacích programech pro členy ČKAIT.(celoživotní program vzdělávání) A3 – 1 bod. ČKA – 2 body. Charakteristika semináře: Seminář seznámí posluchače s postupy, které pomohou zadat a realizovat úspěšné výstavbové projekty standardizovanými a moderními přístupy. Seminář je určen: Seminář je zaměřen na investory, zadavatele (ať privátního nebo veřejného, na úrovní celostátní, krajské nebo obecní), developery, kontrolní mechanismy, subjekty dozoru a správce stavby. Získané informace využijí konzultační inženýři, znalci, poradci, podnikoví právníci nebo advokáti z oblasti závazkových vztahů a veřejných zakázek. Program: 12:00 – 13:30 Příprava: určení metody dodávky a vhodné smlouvy - role investora a jeho poradce. Systematická příprava a spolupráce s poradci. Analýza zdrojů a vstupů. Analýza rizik. Analýza dodavatelské trhu – komunikace s trhem – předběžné konzultace. Stanovení cílů projektu a priorit zákazníka. Řízení a odpovědnost v rámci přípravy. Zpracování harmonogramu přípravy. Komunikační strategie. Soutěžení na hodnocení ekonomické výhodnosti (MEAT a Best Value Procurement). Společensky odpovědné zadávání. Mimořádně nízká nabídková cena. Koordinace a spolupráce dodavatelů: Koordinační dohoda (Interface Agreement) - role koordinovaných účastníků, koordinační výbor, závazek dobré víry, povinnost spolupracovat, činnosti vyžadující koordinaci, koordinace zpoždění a jiných odchylek, registr rizik – sledování hrozby odchylek, motivační bonus y – včasné dokončení, omezení odpovědnosti, vztah k hlavní smlouvě, řešení sporů, koordinační matice, rozpis milníků. Integrace zhotovitele a projektanta. Design-Build – odpovědnost projektanta a riziko stavební společnosti. PPP – obvyklá alokace rizika (majetkové vypořádání, základová půda, projektování, financování, atd.). 13:30 - 13:50 Přestávka - Coffee break 13:50 - 15:15 Platformy pro spolupráci: BIM – spolupráce při projektování. Právní aspektům - role information managera - správce systému versus standardní nastavení v rámci systému řízení a správy zakázky, úprava smluvních standardů pro prostředí BIM - odpovědnost za projektovou dokumentaci a vstupní údaje apod., správa informací a další související témata od časového řízení, správy změn, měření, atd. Vhodná smlouva a alokace rizika u veřejné zakázky: realizační odchylky zakázky od stavu v době uzavření smlouvy. Smlouva versus zákon o veřejných zakázkách. Vyhrazené automatické úpravy: Měření skutečně provedených prací, valorizace. Dodatečné práce: nutné změny díla (variace) a zlepšení (value engineering), nové práce, smluvní kompenzační mechanismy včetně prodloužení doby pro dokončení. Pozitivní motivace - cílová cena (target price) a práce s rizikem, bonus y za včasné dokončení, klíčové indikátory výkonosti. Princip sdílení ztrát a zisku (Pain - Gain). 15:15 – 15:30 Přestávka - Coffee bre ...


Cena kurzu:
     ...   2.500 Kč / Kurz  

     ... včetně DPH: 3.025 Kč / Kurz

Objednat - pro přihlášení na kurz/školení klikněte na zvolený termín školení a místo konání



Přihláška na školení:

   NEZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA - Termín školení zatím není k dispozici | Podobné kurzy a školení | Žádost o kontakt - Zavolejte mi, prosím


  • Podobný kurz     Praha  
    (??)   Nový stavební zákon v rozsahu stavební právo hmotné, vybrané činnosti ve výstavbě, povinnosti osob zúčastněných ve výstavbě, zvláštní pravomoci stavebního úřadu a nové prováděcí vyhlášky - Agentura BOVA - RNDr. Ivana Hexnerová

    - ... cena: 2.471 Kč/Kurz (2.990 Kč/Kurz včetně DPH)

  • Podobný kurz     online - eLearning, Webináře  
    (??)   Nový stavební zákon v rozsahu stavební právo hmotné, vybrané činnosti ve výstavbě, povinnosti osob zúčastněných ve výstavbě, zvláštní pravomoci stavebního úřadu a nové prováděcí vyhlášky - ON-LINE - Agentura BOVA - RNDr. Ivana Hexnerová

    - ... cena: 2.223 Kč/Kurz (2.690 Kč/Kurz včetně DPH)

  • Podobný kurz     Praha 1  
    (??)   Jak úspěšně řídit a komunikovat změny - Jak s týmem úspěšně zvládnout změnu - Top Vision

    - ... cena: 9.990 CZK /Kurz (12.088 CZK /Kurz včetně DPH)

  • Podobný kurz     online - eLearning, Webináře  
    (??)   Je možné změnit bydliště dítěte bez souhlasu druhého z rodičů či určit školu? Realizace rodičovské odpovědnosti i v procesních souvislostech - Aliaves Co., a.s.

    - ... cena: 2.990 Kč/Kurz (3.618 Kč/Kurz včetně DPH)

  • Podobný kurz     online - eLearning, Webináře  
    (??)   Home office jako módní trend – úskalí realizace - Aliaves Co., a.s.

    - ... cena: 2.990 Kč/Kurz (3.618 Kč/Kurz včetně DPH)

  • Podobný kurz     Praha  
    (??)   Je možné změnit bydliště dítěte bez souhlasu druhého z rodičů či určit školu? Realizace rodičovské odpovědnosti i v procesních souvislostech - Aliaves Co., a.s.

    - ... cena: 3.490 Kč/Kurz (4.223 Kč/Kurz včetně DPH)

  • Podobný kurz     Praha  
    (??)   Je možné změnit bydliště dítěte bez souhlasu druhého z rodičů či určit školu? Realizace rodičovské odpovědnosti i v procesních souvislostech - Aliaves Co., a.s.

    - ... cena: 3.490 Kč/Kurz (4.223 Kč/Kurz včetně DPH)





  • -- ... pro objednání kurzu klikněte na zvolený termín školení a/nebo je možno poslat:







    Popis kurzu
    Jak úspěšně připravit, zadat a realizovat výstavbový projekt


    Lektoři kurzu

    Lektoři z firmy: SEKURKON s.r.o.


    [Kurz] Obsah kurzu/školení...

    Jak úspěšně připravit, zadat a realizovat výstavbový projekt Seminář je zařazen v akreditovaných vzdělávacích programech pro členy ČKAIT.(celoživotní program vzdělávání) A3 – 1 bod. ČKA – 2 body. Charakteristika semináře:
    Seminář seznámí posluchače s postupy, které pomohou zadat a realizovat úspěšné výstavbové projekty standardizovanými a moderními přístupy. Seminář je určen:
    Seminář je zaměřen na investory, zadavatele (ať privátního nebo veřejného, na úrovní celostátní, krajské nebo obecní), developery, kontrolní mechanismy, subjekty dozoru a správce stavby. Získané informace využijí konzultační inženýři, znalci, poradci, podnikoví právníci nebo advokáti z oblasti závazkových vztahů a veřejných zakázek. Program:
    12:00 – 13:30
    • Příprava: určení metody dodávky a vhodné smlouvy - role investora a jeho poradce. Systematická příprava a spolupráce s poradci. Analýza zdrojů a vstupů. Analýza rizik. Analýza dodavatelské trhu – komunikace s trhem – předběžné konzultace. Stanovení cílů projektu a priorit zákazníka. Řízení a odpovědnost v rámci přípravy. Zpracování harmonogramu přípravy. Komunikační strategie.
    • Soutěžení na hodnocení ekonomické výhodnosti (MEAT a Best Value Procurement). Společensky odpovědné zadávání. Mimořádně nízká nabídková cena.
    • Koordinace a spolupráce dodavatelů: Koordinační dohoda (Interface Agreement) - role koordinovaných účastníků, koordinační výbor, závazek dobré víry, povinnost spolupracovat, činnosti vyžadující koordinaci, koordinace zpoždění a jiných odchylek, registr rizik – sledování hrozby odchylek, motivační bonus y – včasné dokončení, omezení odpovědnosti, vztah k hlavní smlouvě, řešení sporů, koordinační matice, rozpis milníků.
    • Integrace zhotovitele a projektanta. Design-Build – odpovědnost projektanta a riziko stavební společnosti. PPP – obvyklá alokace rizika (majetkové vypořádání, základová půda, projektování, financování, atd.).
    13:30 - 13:50 Přestávka - Coffee break
    13:50 - 15:15
    • Platformy pro spolupráci: BIM – spolupráce při projektování. Právní aspektům - role information managera - správce systému versus standardní nastavení v rámci systému řízení a správy zakázky, úprava smluvních standardů pro prostředí BIM - odpovědnost za projektovou dokumentaci a vstupní údaje apod., správa informací a další související témata od časového řízení, správy změn, měření, atd.
    • Vhodná smlouva a alokace rizika u veřejné zakázky: realizační odchylky zakázky od stavu v době uzavření smlouvy. Smlouva versus zákon o veřejných zakázkách. Vyhrazené automatické úpravy: Měření skutečně provedených prací, valorizace. Dodatečné práce: nutné změny díla (variace) a zlepšení (value engineering), nové práce, smluvní kompenzační mechanismy včetně prodloužení doby pro dokončení.
    • Pozitivní motivace - cílová cena (target price) a práce s rizikem, bonus y za včasné dokončení, klíčové indikátory výkonosti. Princip sdílení ztrát a zisku (Pain/Gain).
    15:15 – 15:30 Přestávka - Coffee break
    15:30 - 17:00
    • Best practice. Metodiky prověřené praxe v Česku. Metodika pro finanční nároky (hodnota zpoždění a prodloužení, chování správce stavby, limitace odpovědnosti), Metodika pro správu změn (smluvní změnové procesy versus ZVZ), Metodika pro časové řízení (Požadavky na harmonogram (forma a obsah, postupy navrhování, plánování a dozorování), Kritická cesta, rezervy, vazby, Podrobnost harmonogramů, Vyhodnocení časových nároků (postup správce stavby a objednatele v kontextu standardu FIDIC), Vzory a manuály pro správce stavby, Standardy časového řízení, apod.
    • Standardizované smlouvy – FIDIC, Český standard pro výstavbu pozemních staveb a pro projektování pozemních staveb, NEC.
    • Zamezení sporům (Dispute avoidance). Mechanismy zamezení sporů – DAB (Rada pro rozhodování sporů) a další adjudikační postupy. DRB (Rada pro posouzení sporů) – expertní stanoviska v průběhu realizace.
    Účastníci obdrží materiály zpracované lektorem a osvědčení o účasti. Doprava: V místě je omezené parkování, lze zaparkovat na placených parkovištích.
           Doporučujeme MHD - tramvaje 9, 26 - zastávka Olšanská.




    [Školení] Další popis kurzu (úroveň, minimální znalosti, informace o cenách kurzu) ...




    ODKAZ: https://www.skoleni-kurzy.eu/kurz-69090



    Poslední aktualizace: 2024-05-01 17:21:11

    SEKURKON s.r.o.
    skoleni-kurzy.eu