ODKAZ: https://www.skoleni-kurzy.eu/kurz-54711



Kurz: IFRS & US GAAP ... To nejdůležitější v kompaktní formě!


Controller Institut


Popis Harmonizace účetního výkaznictví v mezinárodním měřítku dospěla do další etapy svého vývoje, a to široké implementace do účetního výkaznictví firem v globálním, celosvětovém měřítku. Účetní závěrku podle IFRS již nesestavují jen firmy, které mají tuto povinnost od roku 2005, protože jsou emitentem cenných papírů registrovaných na regulovaných kapitálových trzích. Pro potřeby reportingu sestavují podle IFRS své účetní výkazy i firmy, které tuto povinnost nemají stanovenu zákonem o účetnictví, ale požadavky svých mateřských společností. Novela zákona o účetnictví účinná od 1.1.2011 umožňuje účtovat a vykazovat podle IFRS i českým účetním jednotkám, které nejsou emitentem cenných papírů pouze dočasně a předpokládají návrat na kapitálový trh nebo jsou součástí konsolidačního celku sestavující konsolidovanou účetní závěrku podle IFRS. Mezinárodní harmonizace ovlivňuje i účetní výkaznictví malých a středních firem (SME), pro které připravila IASB samostatný standard. Řada standardů IFRS byla v posledním období nejen novelizována v rámci konvergenčního projektu, jehož cílem je sbližování IFRS s US GAAP, ale některé nově navrhované standardy jsou již připravovány jako společný projekt IASB a FASB. Z uvedených důvodů Vám nabízíme jednodenní seminář, který Vám podá v koncentrované podobě nejaktuálnější informace z této oblasti. Možné cesty regulace a harmonizace účetního výkaznictví, tvorba IFRS a jejich uplatnění v EU – aktuální informace – vztah k regulaci účetnictví v ČR, implementace IFRS v ČR. Konvergenční projekt IASB (IFRS) a FASB (US GAAP). Koncepční rámec IFRS a US GAAP – srovnání s koncepty českých účetních pravidel. IFRS pro malé a střední podniky (SME). Struktura a obsah účetní závěrky sestavené v souladu s IFRS. Hlavní rozdíly mezi českými účetními postupy a jednotlivými IFRS (například rezervy, odložená daň, mezitímní závěrka, události po rozvahovém dni, snížení hodnoty aktiv, ukončované činnosti atd.) včetně výkladu rozdílů na praktických příkladech. Možné způsoby implementace IFRS v podmínkách českého podniku – nezbytné předpoklady a rizika – IFRS 1 První použití IFRS. ...


Cena kurzu:
     ...   12.100 Kč / Kurz  

     ... včetně DPH: 14.641 Kč / Kurz

Objednat - pro přihlášení na kurz/školení klikněte na zvolený termín školení a místo konání



Přihláška na školení/kurz a termín:
  • Pro objednání kurzu klikněte na zvolený termín školení a místo konání odkaz
  • Popis, lektoři a program kurzu je níže na stránce odkaz
  • Komentáře a dotazy na školení/kurz # Komentáře ke kurzu odkaz
  • V případě jakéhokoliv otázky můžete poslat Dotaz ke kurzu odkaz
  • Nevyhovuje vám tento kurz? Zkuste se podívat na podobné kurzy odkaz

   NEZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA - Termín školení zatím není k dispozici | Podobné kurzy a školení | Žádost o kontakt - Zavolejte mi, prosím



  • Podobný kurz     Praha  
    (??)   Mezinárodní standardy IFRS 15 – Výnosy a IFRS – 16 Leasingy - 1. VOX a.s.

    - ... cena: 3.190 CZK /Kurz (3.860 CZK /Kurz včetně DPH)


  • Podobný kurz     Praha  
    (??)   Majetek dle IFRS včetně IFRS 16 (operativní leasing) - 1. VOX a.s.

    - ... cena: 2.790 CZK /Kurz (3.376 CZK /Kurz včetně DPH)


  • Podobný kurz     Praha  
    (??)   IFRS v praxi – pro pokročilé - 1. VOX a.s.

    - ... cena: 9.490 CZK /Kurz (11.483 CZK /Kurz včetně DPH)


  • Podobný kurz     online - eLearning, Webináře  
    (??)   IFRS v praxi – pro pokročilé - 1. VOX a.s.

    - ... cena: 6.290 CZK /Kurz (7.611 CZK /Kurz včetně DPH)


  • Podobný kurz     Praha  
    (??)   Zásadní rozdíly mezi českými účetními předpisy a IFRS včetně pohledu nového Zákona o účetnictví - 1. VOX a.s.

    - ... cena: 2.890 CZK /Kurz (3.497 CZK /Kurz včetně DPH)


  • Podobný kurz     Praha  
    (??)   Mezinárodní standardy účetního výkaznictví (IFRS) – speciálka od A do Z - 1. VOX a.s.

    - ... cena: 19.640 CZK /Kurz (23.764 CZK /Kurz včetně DPH)


  • Podobný kurz     online - eLearning, Webináře  
    (??)   Zásadní rozdíly mezi českými účetními předpisy a IFRS včetně pohledu nového Zákona o účetnictví - 1. VOX a.s.

    - ... cena: 2.890 CZK /Kurz (3.497 CZK /Kurz včetně DPH)




  • ^
    -- ... pro objednání kurzu klikněte na zvolený termín školení a/nebo je možno poslat:



    Popis kurzu
    IFRS & US GAAP ... To nejdůležitější v kompaktní formě!


    Kurz je určen pro ...


    Členové vedení firem, vedoucí pracovníci a zaměstnanci účetních a finančních oddělení podniků, pracovníci odpovědní za konsolidaci a reporting, pracovníci z útvarů controllingu a útvarů pro vztahy s investory (Investor Relations), analytici, makléři pracovníci institucionálních věřitelů a investorů apod., kteří chtějí být informování o aktuální situaci v oblasti regulace účetního výkaznictví prostřednictvím mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS), resp. US GAAP a jejich vztahu k regulaci účetního výkaznictví v EU.


    Lektoři kurzu

    Ladislav Mejzlík, děkan Fakulty financí a účetnictví
    Vysoká škola ekonomická v Praze


    [Kurz] Obsah kurzu/školení...

    Popis Harmonizace účetního výkaznictví v mezinárodním měřítku dospěla do další etapy svého vývoje, a to široké implementace do účetního výkaznictví firem v globálním, celosvětovém měřítku. Účetní závěrku podle IFRS již nesestavují jen firmy, které mají tuto povinnost od roku 2005, protože jsou emitentem cenných papírů registrovaných na regulovaných kapitálových trzích. Pro potřeby reportingu sestavují podle IFRS své účetní výkazy i firmy, které tuto povinnost nemají stanovenu zákonem o účetnictví, ale požadavky svých mateřských společností. Novela zákona o účetnictví účinná od 1.1.2011 umožňuje účtovat a vykazovat podle IFRS i českým účetním jednotkám, které nejsou emitentem cenných papírů pouze dočasně a předpokládají návrat na kapitálový trh nebo jsou součástí konsolidačního celku sestavující konsolidovanou účetní závěrku podle IFRS. Mezinárodní harmonizace ovlivňuje i účetní výkaznictví malých a středních firem (SME), pro které připravila IASB samostatný standard. Řada standardů IFRS byla v posledním období nejen novelizována v rámci konvergenčního projektu, jehož cílem je sbližování IFRS s US GAAP, ale některé nově navrhované standardy jsou již připravovány jako společný projekt IASB a FASB. Z uvedených důvodů Vám nabízíme jednodenní seminář, který Vám podá v koncentrované podobě nejaktuálnější informace z této oblasti.
    • Možné cesty regulace a harmonizace účetního výkaznictví, tvorba IFRS a jejich uplatnění v EU – aktuální informace – vztah k regulaci účetnictví v ČR, implementace IFRS v ČR.
    • Konvergenční projekt IASB (IFRS) a FASB (US GAAP). Koncepční rámec IFRS a US GAAP – srovnání s koncepty českých účetních pravidel. IFRS pro malé a střední podniky (SME).
    • Struktura a obsah účetní závěrky sestavené v souladu s IFRS.
    • Hlavní rozdíly mezi českými účetními postupy a jednotlivými IFRS (například rezervy, odložená daň, mezitímní závěrka, události po rozvahovém dni, snížení hodnoty aktiv, ukončované činnosti atd.) včetně výkladu rozdílů na praktických příkladech.
    • Možné způsoby implementace IFRS v podmínkách českého podniku – nezbytné předpoklady a rizika – IFRS 1 První použití IFRS.



    ODKAZ: https://www.skoleni-kurzy.eu/kurz-54711



    Poslední aktualizace: 2024-04-29 00:28:10

    Controller Institut
    skoleni-kurzy.eu