ODKAZ: https://www.skoleni-kurzy.eu/kurz-79039



Kurz: Zákon o posuzování vlivů záměrů na životní prostředí – aktuality a praxe


Aliaves Co., a.s.


Číslo akreditovaného kurzu : AK - PV-183 - 2016, Název akreditace: Zákon č. 100 - 2001 o posuzování vlivů na ŽP Akreditace: MV : Cílem semináře je podrobně vyložit právní úpravu posuzování vlivů záměrů na životní prostředí (EIA) se zaměřením na vzájemné vazby mezi zákonem o posuzování vlivů na životní prostředí a dalšími předpisy, zejména stavebn ...


Cena kurzu:
     ...   2.590 Kč / Kurz  

     ... včetně DPH: 3.134 Kč / Kurz

Objednat - pro přihlášení na kurz/školení klikněte na zvolený termín školení a místo konání



Přihláška na školení:

   NEZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA - Termín školení zatím není k dispozici | Podobné kurzy a školení | Žádost o kontakt - Zavolejte mi, prosím






-- ... pro objednání kurzu klikněte na zvolený termín školení a/nebo je možno poslat:



Popis kurzu
Zákon o posuzování vlivů záměrů na životní prostředí – aktuality a praxe


Lektoři kurzu

JUDr. Libor Dvořák PhD. - odborník VS, který působí v ústředních orgánech státní správy


[Kurz] Program kurzu (obsah přednášky/semináře/rekvalifikace/studia) ...

: Cílem semináře je podrobně vyložit právní úpravu posuzování vlivů záměrů na životní prostředí (EIA) se zaměřením na vzájemné vazby mezi zákonem o posuzování vlivů na životní prostředí a dalšími předpisy, zejména stavebním zákonem. Účastníci budou seznámeni s posledními zásadními změnami v oblasti EIA, tj. s novelou stavebního zákona účinnou od 1. 1. 2018, která zavádí 2 zcela nové typy řízení (územní řízení s posouzením vlivů na životní prostředí a společné územní a stavební řízení s posouzením vlivů na životní prostředí) a s tzv. transpoziční novelou zákona, která provádí mnohé další podstatné změny, např. ve věci platnosti stanoviska EIA. Cílovou skupinou semináře jsou zejména pracovníci správních orgánů zabývající se umisťováním a povolováním staveb, popřípadě též ochranou životního prostředí a dále zástupci podnikatelských subjektů realizujících investiční záměry spadající do režimu EIA. V rámci semináře bude podrobně vysvětleno následující:

  • účel a smysl EIA, vztah k ostatním nástrojům ochrany životního prostředí, charakteristika mezinárodní úpravy (Espoo úmluva, Aarhuská úmluva) a legislativy EU (EIA směrnice) včetně aktuálních trendů
  • podrobný výklad základních institutů EIA se zaměřením na poslední významné změny legislativy (viz níže)

* předmět EIA – obligatorní a fakultativní posuzování
* základní pojmy – navazující řízení, dotčená veřejnost apod.
* zjišťovací řízení, právní forma závěru zjišťovacího řízení a jeho soudní přezkoumatelnost
* stanovisko EIA – obsah, platnost, ověřování změn záměru (verifikace)
* pravidla pro postup v tzv. navazujícím řízení – zveřejňování informací, možnost vstupu tzv. dotčené veřejnosti do řízení apod.
* soudní přezkum
  • podrobná charakteristika posledních významných změn legislativy

* tzv. transpoziční novela zákona o posuzování vlivů na životní prostředí (zákon č. 326/2017 Sb. účinný od 1. 11. 2017) transpozice revidované EIA směrnice (2014/52/EU), úprava u tzv. podlimitních záměrů, změny u platnosti stanoviska EIA, nové znění přílohy č. 1 apod.
* novela stavebního zákona, zákona o posuzování vlivů na životní prostředí a dalších předpisů (zákon č. 225/2017 Sb. účinný od 1. 1. 2018) procesní pravidla pro tzv. spojená řízení (územní řízení s EIA a společné územní a stavební řízení s EIA)


[Školení] Další popis kurzu (úroveň, minimální znalosti, informace o cenách kurzu) ...


* Číslo akreditovaného kurzu : AK/PV-183/2016, Název akreditace: Zákon č. 100/2001 o posuzování vlivů na ŽP
Akreditace: MV
*
* V případě, že se jedná o vzdělávací akci akreditovanou u Ministerstva vnitra ČR dle zákona 312/2002 Sb. nebo rekvalifikační kurz akreditovaný MŠMT a jsou splněny podmínky pro osvobození od DPH, bude jako konečná cena fakturována cena bez DPH. Splnění podmínek pro osvobození určuje pořadatel.

*
* Forma výuky: Prezenční
* Program: : 9:00-13:00 Konkrétní časový harmonogram Vám bude sdělen na místě.



ODKAZ: https://www.skoleni-kurzy.eu/kurz-79039



Poslední aktualizace: 2024-04-25 00:41:44

Aliaves Co., a.s.
skoleni-kurzy.eu